Auto 30 Aprilie 2008 23:02
Cresterea vanzarilor in segmentul crossover-SUV de anul trecut, cu mult peste media pietei europene de autovehicule, continua sa impulsioneze tot mai multi producatori auto internationali sa-si lanseze propriile modele. Importatorii incearca sa le aduca cat mai repede in Romania.

Numai in 2007, segmentul crossover-SUV a raportat o majorare a vanzarilor de peste 70% pe piata romaneasca, comparativ cu 2006, pana la 18.700 de unitati.

Printre modelele care urmeaza sa intre pe piata se numara BMW X6, o combinatie intre SUV si coupé, pe care bavarezii au botezat-o Sports Activity Coupé. X6 ar fi al treilea model din gama off-road pe care BMW il va aduce in Romania, dupa X5 si X3.

Anul 2008 marcheaza si intrarea istorica a producatorilor francezi pe acest segment. In colaborare cu Mitsubishi, grupul PSA va comercializa din mai doua modele: Peugeot 4007 si Citroën C-Crosser.
Incepand cu aceasta toamna, Renault va aduce modelul Koleos. Ford, proaspat intrat in actionariatul Automobile Craiova, va vinde din toamna acestui an modelul Kuga, inlocuitorul lui Maverick. Nici concurenta din segmentul premium nu se lasa mai prejos. Contraatacul la best-sellerul BMW X3 din segmentul SUV-urilor compacte premium se va concretiza prin Mercedes-Benz GLK, Audi Q5 si Volvo XC 60.

Pe piata din Romania au fost deja lansate doua SUV-uri numai in primele luni din 2007. Volkswagen a propus un Touareg mai mic, care poarta numele de Tiguan, iar producatorul japonez Subaru se lauda cu a treia generatie a lui Forester. In privinta lui Tiguan, reprezentantii importatorului Porsche Romania se asteapta la vanzari de peste 1.000 de unitati numai in acest an. Subaru testeaza deja o motorizare diesel pentru noul Forester, care este disponibil in prezent in doua variante pe benzina.

BMW X6
Crossoverul cu linii de coupé va fi un adversar direct al diviziei de lux a Nissan, Infinity, si al modelului acestei marci, FX. Preturile pentru X6 vor incepe de la aproape 48.950 de euro, fara TVA, pentru motorizarea de baza, de 3 litri si 235 de cai-putere. Alte doua motorizari vor fi disponibile.

Citroën C-Crosser/ Peugeot 4007
Primele SUV-uri ale concernului francez PSA impart aceeasi platforma cu Mitsubishi Outlander. Vor avea insa motoare diesel frantuzesti, de 2,2 litri si 156 de cai-putere, spre deosebire de Outlander, care a imprumutat motorul diesel de 2 litri si 140 CP de la Volkswagen.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.