Auto 30 Aprilie 2008 23:11
Vehiculul nu polueaza, se asambleaza acasa si se poate incarca la orice priza

Arata ca un scuter, dar ramane pe roti indiferent cat de periculos iei curbele. Minunea, insa, este alta: la 100 de kilometri iti cheltuieste 1 leu. Nu este doar un vis al soferilor care ard benzina blocati in trafic, ci un prototip romanesc de triciclu electric, care a primit, anul acesta, medalia de aur la Targul de Inventica de la Geneva si premiul Asociatiei Mondiale de Inventica (IFIA) „Eco Prise 2008”. Cum au ajuns cei doi romani - Justin Capra si Marian Velcea - sa intre in competitie cu marile firme de autovehicule si, mai mult decat atat, sa lase cu gura cascata crema inventatorilor din intreaga lume?

Principalul atu al inventiei romanesti este supletea si stabilitatea, un soi de hibrid intre un scuter si un autoturism. Te poti strecura printre obstacole ca pe motocicleta, dar ramai pe carosabil ca intr-un Hopa-Mitica, pentru ca vehiculul isi pastreaza verticalitatea fata de sosea, indiferent de panta si de „stansura” curbelor. Apoi, acesta implineste visul oricarui ecologist: nu are arderi, nu polueaza in trafic.

Mai mult, este un soi de cameleon - cum ti-l doresti, asa il ai. Precum mobila pe care o primesti acasa in pachetele, triciclul electric va avea un numar de componente fabricate in serie mare care vor putea fi asamblate de catre clienti la domiciliu.

Asta ar reduce foarte mult costurile de fabricatie, astfel ca inventia celor doi romani ar putea avea un pret de circa 1.000 euro, la poarta fabricii. In plus, numarul de locuri, caroseria, confortul, puterea, viteza ar putea fi usor adaptate in functie de buget si necesitati.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.