Kerkorian, in varsta de 90 de ani, care a detinut in trecut aproape 10% din General Motors Corp si care a inaintat anul trecut o oferta esuata pentru Chrysler LLC, a inceput sa insumeze actiuni in cadrul Ford, cel de-al doilea producator de autoturisme din Statele Unite, pe 2 aprilie.

Analistii au fost lasati sa speculeze care va fi finalul manevrelor lui Kerkorian in ceea ce priveste investitiile, si daca acesta va incerca sa cumpere alte active din cadrul Ford, care a hotarat anul trecut sa vanda Jaguar Land Rover companiei Tata Motors Ltd.

Tracinda a anuntat luni ca detine deja 100 milioane de actiuni Ford, echivalent cu aproximativ 4,7%, si ca urmeaza sa inainteze o oferta in numerar, pentru a cumpara inca 20 milioane actiuni, o participatie de aproape 1%, la un pret de 8,5 dolari/actiune.

Citeste si:

Pretul oferit este cu 13,3% mai mare fata de cotatia de la inchiderea sedintei de vineri iar actiunile Ford s-au apreciat luni cu 9,5%.

Tracinda a anuntat ca este interesata de Ford de la inceputul anului si a notat ca producatorul de autoturisme a afisat saptamana trecuta un profit surprinzator in primul trimestru, in contextul in care vanzarile din sectorul auto american sunt in scadere.

Tracinda considera ca managementul Ford, condus de directorul executiv Alan Mulally, va continua sa afiseze imbunatatiri semnificative ale rezultatelor financiare.