BMW M1 Concept: Renasterea unei legende?BMW M1, desenat de Giorgio Giugiaro, a fost un automobil al superlativelor cu un design emotional, cu performante excelente si foarte compatibil cu circuitele. Acesta a fost dezvoltat pe baza proiectului BMW Turbo, un concept car revolutionar care aducea alaturi de designul spectaculos si multe inovatii tehnologice.

In traditia acestor modele speciale a fost creat BMW M1 Hommage, o demonstratie de creativitate si noi perspective pentru BMW Group Design.

Folosirea istoriei puternice pentru inspiratie este una din trasaturile importante ale marcii BMW. BMW M1 Hommage este un studiu de design in traditia BMW Turbo care ilustreaza intr-o viziune moderna modelul BMW M1 si conceptul motorului central.

Citeste si:

BMW M1 Concept: Renasterea unei legende?BMW M1 a fost un automobil supersport emotional si fara compromisuri, aducand, asa cum a demonstrat-o si predecesorul BMW Turbo, solutii tehnologice inovatoare exprimate printr-un design spectaculos. Aceeasi combinatie intre tehnologie si design, rational si emotional este exprimata si prin BMW M1 Hommage. Noul studiu ilustreaz„ o interpretare autentica si moderna a conceptului de amplasare centrala a motorului.

BMW M1 Concept: Renasterea unei legende?O alta trasatura marcanta pentru BMW M1 este plasarea in spate, pe lateral, deasupra stopurilor a doua sigle BMW. Acest amplasament special al logoului BMW a devenit simbol pentru automobilele BMW cu motor amplasat central. La dezvoltarea originalului BMW M1 acesta a fost primul element fixat, chiar inainte ca prima schita sa fie definitivata. Alte elemente vizuale preluate de la modelul original sunt aerisirile din capota fata si grila de culoare neagra care acopera haionul. Proportiile au fost pastrate de asemenea in spiritul modelului original, doar ecartamentul marit sugereaza un habitaclu mai confortabil.

BMW M1 Concept: Renasterea unei legende?
Emblematica este forma speciala a grilei radiatorului care indeplineste mai multe functii: nu este doar un element tipic de design BMW, dar imbunatateste si aerodinamica automobilului, are un rol important in racirea motorului si functioneaza in caz de accident ca un crash-box, asemeni unui sasiu de monopost din Formula 1.