Auto 3 Mai 2008 22:58
General Motors va creste pretul la masinile noi pe care le va lansa pe piata, din cauza problemelor economice pe care le ridica cresterea petrolului si a vanzarilor relativ scazute la automobilele de pe piata americana si cea japoneza, a declarat Mark LaNeve, directorul de marketing al GM, citat de Motor Authority.

Preturile automobilelor vor creste cu circa 6.000 de dolari (3.857 euro), dupa cum sustinea, anterior, Bob Lutz, vicepresedintele companiei.

In schimb, LaNeve nu a facut nici o estimare pentru perioada in care vor creste preturilor masinilor si nici nu a declarat cu cat se vor scumpi produsele General Motors.

Acesta a adaugat ca anumiti rivali din industria auto si-au marit deja preturile la automobilele produse, drept pentru care si GM va trebui sa intre in competitie cu acestia, scrie Motor Authority.

GM, ale carui actiuni s-au apreciat cu aproape 4% in primul trimestru din acest an, a inregistrat, de asemenea, cheltuieli in valoare de 1,45 miliarde dolari pentru investitia in compania financiara GMAC si o pierdere de 731 milioane dolari din expunerea la falimentul furnizorului de piese auto, fosta subsidiara, Delphi Corp.

De asemenea, numai in luna martie din acest an, vanzarile la camioanele GM au scazut cu 22%, iar cele la masini cu 14%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.