Porsche, Audi si Mercedes au ales Salonul Auto de la Beijing, care si-a inchis portile la inceputul acestei saptamani, pentru a prezenta cate un SUV de lux in premiera mondiala. Pe cat de curioasa poate parea la prima vedere, pe atat de usor de explicat este aceasta decizie a celebrilor produca tori germani. Pe de o parte, piata auto chineza a depasit-o deja pe cea europeana, fiind intrecuta in prezent doar de cea din SUA.
Pe de alta parte, normele tot mai stricte de limitare a poluarii impuse in Europa, dar si in America de Nord, ii obliga pe constructorii cu masini puternice in portofoliu sa caute piete de desfacere mai permisive din acest punct de vedere.

Porsche Cayenne Turbo S. Celebrul SUV, urat de ecologisti, dar adulat de cei care vor sa-si semnaleze statutul privilegiat, a devenit inca si mai puternic. Motorul „monstrului“ de 2,5 tone ofera in aceasta noua versiune 542 de caiputere (o crestere de 28 CP). Adica suficient cat sa-l catapulteze de la zero la 100 km/h in mai putin de cinci secunde!