BMW M1, desenat de Giorgio Giugiaro, a fost un automobil al superlativelor cu un design emotional, cu performante fara compromis, perfect optimizat pentru circuit. Acesta a fost dezvoltat pe baza proiectului BMW Turbo coordonat de Paul Bracq, un Concept Car revolutionar care aducea alaturi de designul spectaculos si multe inovatii tehnologice. In traditia acestor modele speciale a fost creat BMW M1 Hommage, o demonstratie de creativitate si noi perspective pentru BMW Group Design.

Folosirea istoriei puternice pentru inspiratie este una din trasaturile importante BMW Group Design. BMW M1 Hommage este un studiu de design in traditia BMW Turbo care ilustreaza intr-o viziune moderna modelul BMW M1 si conceptul motorului central.

BMW M1 a fost un automobil super-sport emotional si fara compromisuri, aducand, asa cum a demonstrat-o si predecesorul BMW Turbo, solutii tehnologice inovatoare exprimate printr-un design spectaculos. Aceeasi combinatie intre tehnologie si design, rational si emotional este exprimat si prin BMW M1 Hommage.

Originile BMW M1 Hommage se recunosc de la prima privire. Jocul de culori clasic pentru BMW M1, combinatia negru – portocaliu, se regasesc si la noul model, intr-o noua interpretare, culoarea Liquid Orange a fost conceputa special pentru BMW M1 Hommage.