Auto 12 Mai 2008 23:15
Versiunea C4 Sedan ofera un spatiu mai mult decit generos la interior, pentru ca dimensiunile portbagajului sa fie uimitoare.
Cind o privesti din fata, ai senzatia ca nimic nu e schimbat fata de “stramosul” hatchback. Aceeasi grila frontala indrazneata si aceleasi faruri alungite pe lateral, care deja caracterizeaza modelul C4 de la Citroën.
INCAPATOR. La interior insa lucrurile stau altfel. In primul rind, principalul lucru urmarit de inginerii francezi a fost marirea spatiului pentru pasageri, avind in vedere caracterul de masina de familie pe care au dorit sa-l impregneze berlinei. Dupa aproximativ 700 de kilometri parcursi pe ruta Bucuresti - Petrosani si retur, rezolutia e favorabila intentiei constructorului. Pe unul dintre locurile banchetei poate lua loc, la nevoie, si o persoana cu peste 105 kilograme si 1,95 metri, in conditiile in care scaunul din fata a fost impins la maximum catre pasagerii din spate. Cu adevarat impresionant (mai ales pentru romani) este totusi portbagajul teribil de incapator, al carui volum de 513 litri permite un spatiu de depozitare arhisuficient, peste standardul de referinta de pina in prezent, reprezentat de Dacia Logan. In rest, interiorul e aproape la fel ca si pina acum: acelasi inedit si reusit tablou de comenzi, ceva mai multe spatii de depozitare, precum si un torpedo refrigerat, in care va puteti pastra bauturile la rece. Motorizarile testate, doua la numar, coincid la parametrii capacitatii cilindrice si ai fortei, respectiv 1,6 litri si 110 CP, cu mentiunea ca vorbim despre un motor pe benzina si un diesel deja traditional. Personal, diferenta de calitate in favoarea dieselului mi s-a parut uriasa, mai ales prin prisma cuplului oferit (260 Nm la 1.750 rpm fata de numai 147 Nm la aceeasi turatie pentru benzina), precum si a consumului de 6 litri la 100 km, in conditiile unui drum intins.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.