Auto 12 Mai 2008 00:34
Investitorul miliardar Kirk Kerkorian a lansat, vineri, oferta planuita privind achizitia a 20 de milioane de actiuni la compania Ford, miscare prin care detinerea sa la producatorul de automobile creste pana la aproape 5,5%, consemneaza Reuters.

Oferta in numerar facuta prin intermediul companiei Tracinda a lui Kerkorian este de 8,50 dolari/actiune si va expira in 9 iunie, daca nu va fi extinsa, precizeaza reprezentantii miliardarului, intr-un comunicat al companiei Tracinda, preluat de Reuters.

Kerkorian, care detinuse anterior pachete de actiuni la Chrysler si la General Motors si facuse o oferta nereusita de preluare a Chrysler in 2007, a anuntat in aprilie ca a cumparat un pachet de 100 de milioane de actiuni la Ford si ca intentioneaza sa faca inca o oferta.

Pretul oferit este cu 13,3% mai mare decat cel de la inchiderea sedintei bursiere din zilei anterioare celei in care Kerkorian a dezvaluit ca are o detinere la Ford si ca va face oferta.

Investitorul miliardar a facut oferta pentru 1% din actiunile Ford care sunt o "investitie atractiva" si nu vrea sa influenteze afacerea, a aratat Tracinda, vehiculul de investitii al lui Kerkorian, scrie Reuters.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.