Auto 12 Mai 2008 00:43
In cazul in care doriti sa cumparati o masina, dar nu v-ati hotarat inca ce model sa alegeti, publicatia noastra vine in ajutorul dumneavoastra prezentandu-va topul celor mai bine vandute autoturisme in Europa, anul trecut.

Piata auto europeana a inregistrat, in 2007, o crestere de doar 1%. Lider de piata ramane in continuare Volkswagen, care a vandut anul trecut peste 1,6 milioane de masini, urmat de General Motors, cu 1,3 milioane de unitati comercializate, si Ford, cu 36.000 de unitati comercializate.

Modele de top
Conform topului celor mai bine vandute masini pe piata europeana, intocmit de publicatia “Bloombiz”, locul 10 apartine modelelor BMW Seria 3. BMW 330d SE pare a fi cel mai mai complet model al Seriei 3, cea mai buna alegere pentru o masina ãde zi cu ziÒ. Modelul este dotat cu un motor de 3.0 litri cu 6 cilindri in linie, este programat sa alerge cu 231 de cai si are un cuplu de de 500 Nm. In ceea ce priveste alimentarea, BMW 330d SE nu va va cere prea multe daca este condus cum trebuie. Pe locul 9 se situeaza Volkswagen Passat, liderul segmentului sau. Volkswagen Passat 2.0 TDI 170 este cel mai puternic diesel fabricat vreodata. Designul este unul atractiv, motorul de 2.0 litri TDI este calm si linistit, directia este destul de rapida si se descurca bine in curbe, iar viteza sistemului DSG de schimbare a vitezelor inca impresioneaza.

Ford Fiesta, sarea si piperul pietei auto, se afla pe locul 8. Modelul de ultima generatie Zetec-S TDCi a fost considerat de experti o adevarata revelatie, unul dintre cele mai armonioase modele sport. Motorul este puternic si energic, schimbatorul de viteze este foarte usor de manuit, ambreiajul si supapa de admisie sunt ferme, franele sunt exceptionale, directia este precisa, iar sasiul bine gandit. De asemenea, structura sa rigida ofera siguranta in trafic si stabilitate in curbe. Locul 7 este ocupat de Fiat Punto. Modelul Grande Punto 1.2 Active este un adevarat supermini, arata foarte bine, este foarte sigur, scaunele sunt confortabile, sistemul de incalzire functioneaza bine, are vizibilitate buna si un sistem audio excelent. Ceea ce atrage, insa, cel mai mult este pretul destul de scazut. Clio, cel mai important model Renault, se poate lauda cu locul 6. Clio 1.4 Dynamique poate trece usor drept un model de lux datorita stilului lin si silentios insa, cu toate ca este un supermini de 1.4 litri, nu sta prea bine la capitolul acceleratie, ceea ce nu inseamna ca este inceata, ci doar putin greoaie la turatii mici. Desi vanzarile sunt in scadere pentru acest model, Opel Astra s-a clasificat pe locul 5. Opel Astra Panoramic este o masina identica cu un hatchback sport, dar cu ceva in plus: un parbriz imens care incepe din fata si se termina tocmai in spate. Cu o grosime de 6 mm, acest geam ofera 1,8 metri patrati de vedere panoramica.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.