Auto 12 Mai 2008 02:17
Tunerul german 9ff a finalizat dezvoltarea modelului GT9, pe care l-a construit cu un singur scop.

Porsche 9ff GT9 - aproape cea mai rapida masina din lume9ff GT9 este mai mult o ambitie a celor de la 9ff, o ambitie cum au mai avut (si mai au inca) si altii. Aceea de a construit cea mai rapida masina de serie (fie ea si extrem de limitata) din lume. Si cum asta insemna pana nu demult detronarea modelului Veyron, cam toti si-au stabilit ca standard depasirea vitezei de 407 km/h stabilita de supercar-ul de peste un milion de euro.

Ei bine, in ultimul timp lucrurile s-au mai schimbat. Bugatti Veyron nu mai este cea mai rapida masina de serie din lume. Acest titlu a fost adjudecat anul trecut de americanii de la Shelby Supercars cu modelul SSC Ultimate Aero TT care a atins o viteza maxima de 411 km/h.

In aceste conditii, germanii de la 9ff au reusit ceea ce si-au propus initial. Au batut recordul lui Veyron, GT9 atingand o viteza maxima de 409 km/h (luna trecuta, pe circuitul de la Papenburg), dar ... nu au surclasat si modelul american, care ramane deocamdata cel mai rapid din lume.

Porsche 9ff GT9 - aproape cea mai rapida masina din lumeModelul 9ff GT9 este bazat pe Porsche 911 GT3, dar nu mai are prea multe lucruri in comun cu acesta. Motorul este amplasat central, iar caroseria lui GT3 a fost modificata ca dimensiuni si structura.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.