Auto 14 Mai 2008 23:52
BMW incepe sa arate rezultatele eforturilor din ultima perioada. Masini mai puternice, dar si mai economice.

BMW What's Next - Cum poti face o masina sport economicaDeocamdata, cei de la BMW nu mizeaza prea mult pe tehnologia hibrid pentru modelele de mare serie, ci s-au orientat spre alte solutii pentru a oferi masini mai economice si mai putin poluante. Tehnologii foarte sofisticate, dar care au avantajul de a combina economia cu ceva ce pare opusul economiei si anume cresterea performantelor dinamice.

BMW What's Next - Cum poti face o masina sport economicaTehnologiile despre care vorbim, grupate sub denumirea EfficientDynamics, se refera la o serie de solutii tehnice de reducere a consumului de combustibil si, implicit, a emisiilor de noxe concomitent cu imbunatatirea performantelor.

Cele mai importante sisteme ale programului EfficientDynamics sunt:

- Pneuri cu rezistenta redusa la rulare. Acestea opun mai putina rezistenta la rularea masinii si reduc din necesarul de putere a motorului pentru a mentine o anumita viteza.

- Servodirectie electrica. Aceasta se bazeaza pe un sistem electric si consuma putere doar cand este manevrat volanul. Inginerii au reusit sa faca in asa fel incat precizia si feeling-ul directiei (un plus traditional la BMW) sa nu fie deloc afectate.

- Recuperarea energiei dezvoltate la franare - Sistem care stocheaza energia pierduta in mod normal in timpul franarii pentru a nu mai solicita doar motorul sa produca tot curentul necesar (prin intermediul alternatorului).

- Functia Auto Start/Stop. Aceasta functie opreste practic motorul cand masina stationeaza in trafic sau la semafor. Motorul este pornit instantaneu cand soferul cupleaza o treapta de viteza.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.