Dacia va incepe comercializarea modelului hatchback Sandero la sfarsitului lunii iunie - inceputul lui iulie, la un pret ce nu va depasi 9.500 de euro pentru cea mai echipata versiune, a declarat ieri directorul general al operatiunilor Dacia si Renault in Romania, François Fourmont.

Automobilul va fi disponibil in patru variante de motorizare, respectiv doua pe benzina si doua diesel. Pretul de baza al modelului se va apropia de cel al Loganului, de circa 6.500 de euro. Fourmont a precizat ca pentru productia Sandero si-au deschis fabrici in Romania 12 furnizori, cinci dintre acestia fiind instalati pe platforma Dacia de la Mioveni.

Lansarea modelului hatckback pe piata din Romania va avea loc la inceputul lui iunie. Sandero a beneficiat de o lansare mondiala, in urma cu doua luni, la Salonul Auto de la Geneva. Dacia Sandero este derivat din automobilul Renault Sandero, comercializat de grupul francez in Brazilia si Argentina.

Citeste si:

Restilizari la Logan sedan


Pe de alta parte, varianta restilizata a modelul Logan sedan va fi lansata dupa prezentarea pe piata a hatckback-ului. „Logan Sedan restilizat urmeaza sa fie lansat ulterior lansarii Sandero, iar in saptamanile urmatoare urmeaza sa decidem daca vom lansa versiuni restilizate si pentru celelalte modele din gama Dacia (break, furgon si pick-up - n.r.)“, a explicat Fourmont.

Cel mai probabil, va mai exista o varianta restilizata doar pentru modelul break, intrucat in grupul Renault nu se fac de obicei facelifturi pe modelele utilitare, gama in care sunt incadrate furgonul si pick-upul.

Masinile Renault si Nissan intra in viteza de la Mioveni
Grupul Renault a inaugurat ieri, pe platforma de la Mioveni, o fabrica de cutii de viteze, productia fiind destinata exclusiv exportului. Cutiile de viteze vor echipa sase modele Renault si sapte autoturisme sub marca Nissan si vor putea fi cuplate la motoare pe benzina de 1,8 litri si 2 litri, precum si pe motoare diesel de 1,5 litri.
Aceasta este prima cutie de viteze comuna a grupului Renault- Nissan, iar intr-o prima faza vor fi produse aici 5.000 de cutii de viteze saptamanal.