Auto 22 Mai 2008 23:33
Inca de la intrarea oficiala in Romania, sigla Chevrolet a stat exclusiv pe modelele ajunse in portofoliul GM dupa achizitionarea Daewoo. Acum, Chevrolet ne tenteaza, in sfarsit, cu un produs autentic american.

Lansat in aceasta saptamana, HHR este un autoturism care cu greu poate fi incadrat intr-o anumita categorie. O combinatie mai degraba bizara de nou si vechi, Chevroletul prezentat in urma cu doi ani la Salonul de la Geneva aminteste de mai vechiul PT Cruiser de la Chrysler.

Intre clasa compacta si cea medie
Chiar daca nu este produs in Asia, HHR nu vine nici din Statele Unite. Uzina GM care il asambleaza se gaseste in Ramos Arizpe, Mexic. Oricum, proximitatea tarii de bastina il recomanda drept urmas ul celebrului Chevy Suburban din 1949, unul dintre primele breakuri autentice.

Daca Suburbanul avea marimea unui microbuz al zilelor noastre, dimensiunile HHR-ului sunt mai bine gandite pentru a nu da batai de cap intr-un trafic sufocat. Lungimea de 4,47 metri il plaseaza intre clasa compacta si cea medie.

In ciuda formei caroseriei, inaltimea exagerata (1,75 metri) il face sa rivalizeze cu modelele din segmentul SUV. In habitaclu pot lua loc cinci pasageri, care au la dispozitie un portbagaj incapator - 430 de litri.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.