Audi TT Clubsport Quattro, dezvoltat pe baza conceptului cu acelasi nume prezentat anul trecut, este un autoturism puternic, aratos, garnisit cu tehnologie de ultima ora, desigur exclusivist si... fara acoperis. Exact, primele fotografii oferite de Audi in aceasta saptamana nu infatiseaza un cabriolet cu acoperisul coborat, ci chiar masina asa cum va fi ea produsa, cumparata si condusa in tarile din jurul Golfului Persic, acolo unde ploua doar cu bani. Potrivit lui Bernd Rosenbichler, directorul de marketing Audi pentru regiunea Orientului Mijlociu, citat de „Car Magazine“, TT-ul fara acoperis va fi comercializat in exclusivitate in acea parte a globului, intr-un orizont de timp neprecizat.

Aproape 300 de cai-putere
Desigur, in afara detaliului principal, care il evidentiaza atat de bine, Clubsport Quattro este un TT in toata puterea cuvantului.

Alte amanunte speciale sunt: parbrizul foarte ingust, geamurile laterale cu o taietura deosebita, cadranele de bord retusate, insertiile de aluminiu care abunda in habitaclu, ecartamentul marit cu 80 de milimetri si motorul pe benzina de 2.0 litri turbo, din care inginerii Audi au extras nu mai putin de 296 de cai-putere!
Deocamdata, constructorul german nu a facut nicio referire la pret. Avand in vedere ca este vorba de o editie limitata (50-100 de bucati) destinata unei piete cu clienti care nu se uita la bani si ca TT-ul de serie nu-i tocmai ieftin, e firesc sa ne gandim la o suma frumusica.

Doua generatii reusite
Seria TT a fost lansata cu mult succes in 1999. Inca de la inceput, au fost disponibile doua versiuni de caroserie, coupé si cabriolet (cu acoperis textil retractabil). A doua generatie a debutat in 2006, cu varianta coupé. Noul roadster a patruns in showroomuri anul trecut.