Auto 26 Mai 2008 23:08
La Craiova s-a intrat in „era Ford“ odata cu iesirea de pe banda a ultimului model Daewoo.

Americanii de la Ford vor incepe, de astazi, sa-si puna in aplicare propriul plan de afaceri. Ei nu au prezentat inca detalii in legatura cu acest plan. Se stiu doar obiectivele majore facute publice la preluarea uzinei: 9.000 de angajat i in al doilea an investitional, 300.000 de autovehicule produse incepand cu anul 2011.

Consultantul pentru Ford din partea McGuire & Woods, Nadia Crisan, afirma imediat dupa preluare: „Sunt secrete toate informat iile de business ale Ford. Planul de afaceri nu poate fi dat publicitat ii, fiind vorba de marketingul companiei“. De altfel, 14 anexe ale contractului de privatizare sunt considerate confiden- tiale si nu vor fi facute publice. Printre acestea se afla „Ajutorul de Stat“, „Planul de afaceri“, dar si „Angajamentul de despagubire privind mediul“ si „Lista sumelor pentru plata reprezentantilor statului in adunarea generala a actionarilor si in consiliul de administratie, directorii societatii si directorii societatii controlate“.

Utilitara americana, 30.000 de bucati in primul an
Primul model produs la Craiova va fi, cel mai probabil, Ford Transit Connect. John Fleming, presedintele Ford Europa, sustine ca, in 2009, vor fi produse aproximativ 30.000 de bucati. In 2010, Ford va incepe si productia unui model de clasa mica, despre care nu au fost oferite mai multe detalii.

Americanii anunta ca vor creste numarul de salariati de la 3.900, cat este in prezent, la 7.000, poate chiar la 9.000. Valoarea anuntata a investitiilor in uzina de la Craiova este de 675 de milioane de euro.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.