Auto 28 Mai 2008 00:49
Constructorul german de autoturisme sport Porsche a decis sa faca apel la justitie pentru a putea prelua controlul companiei Volkswagen, dupa ce in aprilie 2008 amendamentul sau ce urmarea modificarea "legii Volkswagen" a fost respins.

Porsche a decis sa "depuna plangere impotriva respingerii amendamentului sau de catre consiliul general al Volkswagen pe 24 aprilie 2008", in fata tribunalului din Brunswick.

Este vorba despre clarificarea situatiei juridice, dupa condamnarea de anul trecut a "legii Volkswagen" de catre curtea europeana de justitie.

Aceasta lege, ce figureaza din anii 1960 in statutul Volkswagen, a fost considerata ca incalca principiul liberei concurente.

Porsche reproseaza landului Saxonia de Jos, ce detine 20% din Volkswagen, ca a votat impotriva amendamentului sau in aprilie, acuzand autoritatile de acolo ca ingreuneaza aplicarea legislatiei europene.

"O aplicare partiala a legii, cum a cerut landul Saxonia de Jos in cadrul consiliului general al Volkswagen, nu ajuta la clarificarea lucrurilor, alimentand confuzia", a precizat Porsche.

Curtea europeana de justitie (CEJ) a respins o prevedere a legii ce limiteaza la 20% drepturile de vot ale unui actionar, oricat de mare ar fi participatia detinuta.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.