Auto 31 Mai 2008 14:43
Centrul de design Renault, inaugurat ieri la Bucuresti, lucreaza deja la innoirea gamei Logan, in colaborare cu centrele de design ale companiei din Brazilia, India si Franta, a declarat directorul de design industrial al Renault, Patrick Le Quement, citat de NewsIn.

Potrivit lui LeQuement, la centrul de design al companiei din Europa Centrala, inaugurat ieri la Bucuresti, se va lucra atat la modelele Dacia, cat si la proiecte realizate pentru game din strainatate.

Oficialii Renault au prezentat ieri prima creatie a centrului de la Bucuresti - o versiune imbunatatita a Logan Pick-Up. "Am ales acest model pentru ca este foarte popular in Romania", a declarat directorul de design industrial al companiei.

La centrul de la Bucuresti sunt angajate in prezent 15 persoane, iar pana in 2009 numarul acestora se va dubla. Angajatii sunt de nationalitate romana, rusa, bulgara, slovena, canadiana si franceza.

Prezent la eveniment, premierul Tariceanu a declarat ca, prin prezenta Renault in domeniile industrial, tehnologic, al dezvoltarii si inovarii, prin prezenta companiei Ford la uzina de la Craiova, dar si datorita existentei unor furnizori si producatori de piese si componente pentru industria auto, Romania devine un pol de competitivitate bazat pe industria auto.

"Prin inaugurarea centrului de design, capata din ce in ce mai multa forta un proiect la care tin foarte mult, si anume ca Romania sa devina un pol de competitivitate bazat pe industria auto", a spus premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.