Potrivit lui LeQuement, la centrul de design al companiei din Europa Centrala, inaugurat ieri la Bucuresti, se va lucra atat la modelele Dacia, cat si la proiecte realizate pentru game din strainatate.

Oficialii Renault au prezentat ieri prima creatie a centrului de la Bucuresti - o versiune imbunatatita a Logan Pick-Up. "Am ales acest model pentru ca este foarte popular in Romania", a declarat directorul de design industrial al companiei.

La centrul de la Bucuresti sunt angajate in prezent 15 persoane, iar pana in 2009 numarul acestora se va dubla. Angajatii sunt de nationalitate romana, rusa, bulgara, slovena, canadiana si franceza.

Citeste si:

Prezent la eveniment, premierul Tariceanu a declarat ca, prin prezenta Renault in domeniile industrial, tehnologic, al dezvoltarii si inovarii, prin prezenta companiei Ford la uzina de la Craiova, dar si datorita existentei unor furnizori si producatori de piese si componente pentru industria auto, Romania devine un pol de competitivitate bazat pe industria auto.

"Prin inaugurarea centrului de design, capata din ce in ce mai multa forta un proiect la care tin foarte mult, si anume ca Romania sa devina un pol de competitivitate bazat pe industria auto", a spus premierul.