Auto 31 Mai 2008 23:50
Automobilul va fi vandut sub marca Renault, la fel ca toate modelele din programul Logan.

Vehiculul de teren de tip Sport Utility Vehicle (SUV) pe care Dacia il va lansa la sfarsitul anului viitor va fi disponibil atat cu tractiune pe rotile din fata, precum si cu tractiune 4x4, iar modelul urmeaza sa fie vandut si sub marca Renault, asa cum s-a intamplat cu Logan.

“Noul model va urma aceeasi cutuma ca toate modelele din programul Logan. Acestea, in functie de piata, sunt comercializate atat sub marca Dacia, cat si sub brandul Renault. SUV va fi o masina frumoasa cu care cred ca vom da lovitura in segment”, a declarat vineri directorul de design industrial al Renault, Patrick Le Quement, citat de MEDIAFAX.

Anuntul privind constructia unui automobil de tip SUV de catre Dacia a fost facut in luna februarie a acestui an de catre directorul comercial al marcilor Dacia, Renault si Nissan in Romania, Jacques Daniel, la evenimentul de lansare a modelului Dacia Logan Pick-Up.

Oficialul constructorului francez a spus atunci ca Dacia SUV, primul vehicul de teren din istoria constructorului roman, va fi realizat pe platforma Logan (B0), dar nu a precizat daca modelul va avea tractiune pe toate cele patru roti sau doar pe cele din fata. Potrivit declaratiilor de atunci ale oficialilor Dacia, SUV-ul fabricat la Mioveni are ca obiectiv principal atragerea clientilor de la concurenta sud-coreeana, care ofera cele mai ieftine SUV-uri de pe piata.

“Avantajul SUV-ului marca Dacia va fi pretul, care va fi mai mic cu cateva mii de euro fata de concurenta”, declarau, in luna februarie, reprezentantii Dacia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.