Dacia a luat ieri primele comenzi pentru noul model Sandero, lansat oficial in Romania marti seara. Hatchbackul cu cinci usi nu este numai cel mai aspectuos autoturism produs vreodata la Pitesti, ci si primul care ofera sistemul ABS in echiparea de baza.

Cele doua atribute, neindoielnic importante, si-au dat mana pentru a salta pretul lui Sandero peste cel al Loganului. La 6.890 de euro, cea mai ieftina versiune a noului model, costa cu fix 490 de euro mai mult decat echiparea similara a berlinei.


Spre comparatie, in Franta, aceasta diferenta este de numai 200 de euro, in timp ce in Spania, Sandero e chiar mai ieftin cu 100 de euro. Evident, cele doua modele au preturi mai mari in tarile mentionate decat in Romania, dar aceasta are mai putin de-a face cu pozitionarea in interiorul propriei game.

Aerul conditionat, la mare pret
Pentru inceput, Sandero va fi oferit doar cu doua motoare pe benzina (1.4 - 75 CP si 1.6 - 90 CP). Propulsia turbodiesel (1.5 dCi) va intra in lista catre sfarsitul anului.

Ca dimensiuni - 4,02 metri lungime x1,75 latime x 1,52 inaltime - Sandero se inscrie perfect in limitele clasei mici. Ampatamentul generos (2,58 metri) ofera premise pentru un spatiu decent in spate, iar portbagajul de 320 de litri se situeaza peste media segmentului.