Auto 7 Iunie 2008 23:32
Americanii vor oferi in curand un bolid al carui motor functioneaza cu hidrogen
Ronn Motor Company din Texas se pregateste de lansarea in productia de serie a unui super autentic cu tehnologie revolutionara. Masina, botezata Scorpion, dispune de un propulsor V6 de 3,5 litri, de provenienta Honda, care a fost insa modificat pentru a putea functiona cu hidrogen si benzina.

Scorpion - Bolidul alimentat cu apaChiar daca motorul utilizeaza hidrogen pe post de combustibil, masina va putea fi alimentata cu... apa. Asta pentru ca Scorpion inglobeaza un sistem care produce hidrogen-ul necesar motorului chiar la bordul masinii, printr-un proces de electroliza a apei dintr-un rezervor. In felul acesta, nu mai exista problema alimentarii direct cu hidrogen a masinii la statiile foarte rare care dispun de un asemenea combustibil si nici nu mai exista probleme de securitate - ca ar putea exploda rezervorul care contine hidrogen sub presiune.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.