Auto 9 Iunie 2008 00:43
Constructorul italian aduce pe piata un nou model cu putere de avion

Copilul teribil de la Sant’Agata e plin de tentatii. De fiecare data cand crezi ca producatorii auto nu mai au ce sa inventeze, italienii mai au un AS in maneca. Lamborghini. Gallardo LP 560-4.

Salonul Auto de la Geneva nu gazduieste doar lansarea unui model nou, ci introducerea pe piata a unei masini cu putere de avion. Profanii din Romania pot considerea proaspatul Gallardo un „accesoriu“ bun de purtat cu camasa alba, deschisa la primii trei nasturi, cu pantofi aurii si genti supradimensionate. Profesionistii se pot bucura insa de un automobil provocator.

Pe aripile vantului
Mult-asteptatul motor de 5.2 litri cu zece cilindri in V genereaza nu mai putin de 560 de cai-putere, la 8.000 de rotatii pe minut. Acest „arsenal“ impresionant ajuta soferul sa atinga o viteza de 100 km/ora in doar 3,7 secunde. Producatorii au plusat, iar distanta dubla - 200 km/ora - poate fi atinsa in 11,8 secunde.
Viteza maxima cu care poti „zbura“ cu Gallardo ajunge la 325 de kilometri pe ora. Calatoria nu va fi insa stricata de emotii, pentru ca sistemul de franare nu se lasa mai prejos. Partea din fata este dotata cu opt cilindri pentru discurile de frana de 365 mm, iar partea din spate are 4 cilindri pentru discurile cu diametrul de 356 mm


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.