Auto 11 Iunie 2008 00:24
Mercedes a operat cateva modificari celui mai atipic model "sport" din gama

Mercedes G 55 AMG - G-Klasse este un model aparte in gama Mercedes, in primul rand pentru ca masina nu si-a schimbat foarte mult aspectul de aproape 30 de ani. Prezenta discreta printre materialele de promovare a modelelor Mercedes, G-Klasse nu exceleaza la vanzari, dar vinde atat cat sa fie rentabil si in felul acesta sa fie mentinut in productie. Masina a avut o evolutie interesanta de-a lungul timpului, iar acum este pozitionata destul de diferit fata de cuma fost initial.

La inceput, G-Klasse nu avea stralucirea si aerul premium caracteristic celorlalte modele din gama constructorului german. Era pur si simplu o masina de teren formidabila. Robusta, "plina" de diferentiale blocabile si greu de pus in dificultate, indiferent de greutatea traseului. Din acesta cauza era (si este inca) foarte bine cotata la concursurile de offroad extrem.

Mercedes G 55 AMG - In paralel cu notorietatea castigata in offroad, G-Klasse a inceput sa fie privit si ca un Mercedes mai... altfel, mai pentru cunoscatori, chiar si pe sosele. "Noile" generatii G-Klasse nu au fost de fapt decat niste upgrade-uri la nivel de tehnica, pentru ca la nivel de design, robustetea pe care o exprima masina s-a transformat intr-un avantaj, iar Mercedes a facut schimbari doar la nivelul detaliilor. Adica, blocurile optice sunt acum de ultima generatie, dar parbrizul este in continuare aproape drept, iar balamalele usilor sunt mai mult decat vizibile...


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.