Conceptul se numeste Gina Light Visionary si daca va intrebati de ce "Gina" - exista si o explicatie. Gina reprezinta prescurtarea de la "Geometry and Functions In "N" Adaptions" si veti intelege imediat si care este ideea acestui nume. Conceptul reprezinta un roadster cu 2 locuri, in genul Z4, dar dispune de o caracteristica aparte: caroseria este facuta din material textil - un fel de panza speciala. Normal ca exista si o platforma din metal, dar liniile caroseriei sunt dictate de niste bare de metal si carbon pe care se muleaza materialul textil.

Practic e vorba de un schelet format dintr-o structura de bare de metal care prinde forma datorita materialului textil care il acopera. Pana aici ideea este doar neobisnuita, dar designerii si inginerii BMW au avut grija sa o faca si speciala. Structura din bare de metal este mobila - prin intermediul unor sisteme care au grija sa se pastreze intotdeauna si simetria formelor. Asa ca, Gina Light Visionary isi poate schimba forma si implicit agresivitatea sau personalitatea. Portierele se deschid in sus, gen Lambo Style materialul textil aratandu-si cutele - intentie a designerilor de a insufla un caracter organic acestui concept. Aceeasi idee este si cu "deschiderea" capotei - de fapt o "ruptura" in material.

Conceptul ofera si alte surprize, cum ar fi ascunderea blocurilor optice cand se doreste acest lucru - miscare ce schimba mult aspectul masinii. Cu toate acestea, stopurile lumineaza prin textura putin transparenta a materialului caroseriei.Interiorul este conceput pe aceeasi idee, dar BMW a adus si aici cateva schimbari originale. Astfel, volanul se apropie de sofer cand acesta intra in masina, tetiera se ridica, iar instrumentele de pe consola centrala se orienteaza catre sofer.

Citeste si:

Este evident ca Gina Light Visionary este doar un concept si asa va si ramane pentru ca o caroserie din material textil ramane complet inaplicabila in productia de serie. Conceptul este un exercitiu de imaginatie a celor de la BMW care comunica astfel faptul ca designul BMW va mai oferi multe surprize (sa speram - placute) pe viitoarele modele de serie.