Auto 14 Iunie 2008 23:48
Renault Technologie Roumanie (RTR), centrul de inginerie regionala al Renault, a realizat mai multe proiecte pentru extinderea familiei de modele dezvoltate pe platforma Logan, acestea aflandu-se in faza de testare, iar decizia asupra variantelor care vor fi fabricate va fi adoptata ulterior

"In general construim 3-4 versiuni pentru fiecare model pe care vrem sa il lansam. Inainte de crearea masinii propriu-zise, testam piata, apoi testam mecanic masinile, iar ulterior decidem ce varianta vom produce. In acest moment suntem in faza de testare pentru extinderea si imbunatatirea familiei Logan, insa pana acum nu a fost luata inca nicio decizie in ceea ce priveste construirea vreunei versiuni de serie. In urma testelor vom decide", a declarat agentiei Mediafax directorul general al RTR, Philippe Prevel. Oficialul RTR nu a precizat in care faza de testare se afla viitoarele modele dezvoltate pe platforma Logan (B0) si nici daca testele se fac sau nu in Romania.

Site-ul autobild.de a publicat marti fotografii cu o masina camuflata, pe care o numeste "Dacia Logan XL" (foto), autoturism mai lung decat actualul Logan Sedan. "Acest model Dacia are o lungime de 4,6 metri, cu 25 de centimetri mai mult decat cele mai multe Sedan-uri de familie. Masina este foarte apropiata de dimensiunile Volkswagen Jetta, care are o lungime de 4,55 metri", scrie autobild.de despre automobilul fotografiat. Spre comparatie, actualul model Logan Sedan are o lungime de 4,26 metri lungime. Directorul de Design Industrial al Renault, Patrick le Quement, declara agentiei Mediafax, la sfarsitul lunii mai, ca familia de modele dezvoltate pe platforma Logan ar putea include o masina de familie si un Sedan, mai mari decat actualele modele, insa nu a precizat cand vor fi lansate acestea.

"Pe noi ne intereseaza sa dezvoltam masini care pot fi comercializate in mai multe state, pentru ca avem nevoie de volume. Cum platforma Logan este foarte flexibila, ne putem gandi la un MPV, la un Sedan mai mare decat Logan si la un Crossover", a spus le Quement.

Vehiculele de tip MPV (Multi Purpose Vehicle), cunoscute si sub numele de minivan, sunt masini de familie, care au de obicei sapte locuri si portbagaj incapator. Un automobil de tip Crossover mai poate purta si numele de Sport Utility Vehicle (SUV) compact si are, de obicei, o caroserie cu cinci usi, suspensie inaltata si poate avea tractiune pe rotile din fata, pe cele din spate sau 4x4. In prezent sunt dezvoltate cinci modele pe platforma Logan (B0). Primul a fost Logan Sedan, lansat in 2004. Ulterior au mai fost produse Logan MCV (break), Logan VAN (furgoneta), Logan si Sandero. Cel de-al saselea model dezvoltat in cadrul programului Logan este un Sport Utility Vechicle (SUV). Acest model va intra in productie in 2009.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.