Auto 16 Iunie 2008 01:39
Modelul Aston Martin DBS imbina cu succes conservatorismul britanic cu excentricitatea americana

A facut furori cand au fost facute publice primele imagini la Salonul Auto de la Frankfurt. L-a „parcat“ pe James Bond fix in inima fanelor, cand l-a „ajutat“ in ultimul film al seriei, „Casino Royale“. Desi asteptarile au atins cote nesperate, producatorul britanic a inceput livrarea noului model Aston Martin abia la inceputul acestui an. Designul unui DBS nu are nevoie de prezentare. Masina celui mai abil spion are interiorul complet negru, intr-o combinatie de Alcantara si piele, comuna cu precadere automobilelor americane.

Lupta stransa
Partea frontala, devenita „marca inregistrata“, si lateralele aerodinamice dau senzatia unei masini din alta dimensiune, realmente „rupta din filme“. DBS mizeaza pe traditie, dar se detaseaza de modelele anterioare prin tuse estetice si un motor imbunatatit.

Cele mai multe comparatii suportate de noul Aston Martin au fost facute in raport cu modelul anterior, DB9. Pana la un punct, paralela este justificata. DBS este construit pe platforma „fratelui sau mai batran“ si pastreaza proportiile acestuia - 4,72 m lungime, 1,90 m latime si aceeasi inaltime - 1,28 m. De asemenea, motorul impunatorului coupe este imprumutat de la DB9 - constructorul arunca pe piata un propulsor V12 de 6.0 litri. Caroseria facuta in cea mai mare proportie din fibra de carbon l-a ajutat sa „slabeasca“ cu mai mult de 30 de kilograme, „silueta“ care potenteaza forta motorului: de la 0 la 100 km/h ajunge in doar 4,3 secunde.

Viteza maxima cu care poti goni pe sosele - in spiritul Bond - e de 302 km/h. Aceasta il plaseaza insa in inferioritate fata de Corvette Z06 sau Porsche 911 Turbo.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.