Auto 16 Iunie 2008 01:50
Japonezii pregatesc un bolid bazat pe cel mai mic model din gama

200 CP pe un supermini! Toyota Aygo CrazyToyota le pregateste o surpriza vizitatorilor Salonului Auto de la Londra care va avea loc saptamana viitoare. Niponii vor prezenta un concept inedit, bazat pe cel mai mic model din gama Aygo. Mini-ul Toyota a primit un kit care il transforma, in ciuda dimensiunilor, intr-un veritabil bolid al soselelor, destinat in special celor ce apreciaza pilotajul unei masini si senzatiile din timpul curselor.

200 CP pe un supermini! Toyota Aygo CrazyConceptul se numeste Toyota Aygo Crazy, iar reteta pregatirii lui nu pare foarte complicata, inginerii utilizand la maximum avantajul dat de greutatea redusa a masinii. Aygo Crazy a primit un kit de exterior menit sa genereze o mai buna stabilitate, spoilerele mari, prizele de aer, pragurile si eleronul foarte mare montat deasupra lunetei asigurand si un efect vizual excelent.

200 CP pe un supermini! Toyota Aygo CrazyMasina a primit un motor de 1,8 litri, cunoscut de pasionatii marcii de pe modelele MR2 si Celica. Propulsorul a fost montat in spatele masinii, pentru o distributie mai echilibrata a maselor. Puterea maxima a motorului este de 200 CP, cuplul maxim avand valoarea de 240 Nm. Cutia de viteze cu 5 trepte este acceasi de pe versiunea de serie a masinii, dar ambreiajul este unul sport. Suspensia provine de la roadster-ul MR2 si dispune de amortizoare reglabile.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.