Lancia reinvie o alta legenda: modelul StratosAbia au prezentat cei de la Lancia modelul Delta, care nu ii lasa deloc indiferenti pe fanii marcii si acum pluseaza cu o noua idee. Vor sa readuca pe sosele, o alta legenda a raliurilor chiar mai rara si mai impresionanta decat Delta. Este vorba de modelul Stratos, masina care a facut legea in raliuri in anii '70, castigand campionatele din '74, '75 si '76, plus numeroase alte competitii.

Lancia reinvie o alta legenda: modelul StratosStratos a fost desenata de Bertone, pentru Lancia, conceptul masinii socand asistenta la prezentare, in 1970, datorita aspectul foarte avangardist pentru acea perioada si datorita lungimii si ecartamentului extrem de redus pentru standardele de atunci
Dealtfel, Stratos a fost o masina construita special pentru raliuri, inca din faza de proiectare. Designul foarte futurist a punctat si la impresia vizuala, dar el era dictat in principal de ratiuni legate de aerodinamica. Inginerii au vrut o masina cu un coeficient aerodinamic cat mai bun si asta au facut. Motorul era plasat in fata puntii din spate, iar soferul/pilotul avea o pozitie de condus foarte avansata.