Auto 19 Iunie 2008 16:53
Producatorul german de automobile sport Porsche a fost obligat sa isi retraga si schimbe cererea inaintata autoritatilor de reglementare ale Comisiei Europene (CE) pentru preluarea controlului companiei Volkswagen (VW), solutionand probleme legate de cererea initiala, scrie Reuters, potrivit NewsIn.

Porsche a decis sa cumpere inca 4,9% din actiunile Volkswagen AG, in contextul in care se pregateste sa preia controlul celui mai mare constructor de automobile din Europa.

Porsche, care a confirmat ca inca detine 30,6% din drepturile de vot ale Volkswagen, a aratat ca acordul privind cumpararea de actiuni este legat de discutiile cu reprezentantii Comisiei Europene (CE) privind obtinerea aprobarii pentru preluarea controlului majoritar al Volkswagen.

Un purtator de cuvant al Porsche a spus ca reprezentantii firmei se asteapta ca negocierile cu autoritatile antitrust sa fie "mai eficiente" ca rezultat al achizitiei.

In martie, Porsche a autorizat cumpararea unui pachet majoritar de actiuni la Volkswagen, cel mai mare producator de automobile din Europa, investitia cifrandu-se la aproape 10 miliarde euro (15,5 miliarde dolari).

Landul german al Saxoniei de Jos, cel mai mare actionar al Volkswagen, a aratat in martie ca isi va pastra detinerea si ca va juca in continuare un rol activ ca partener al Porsche.

Jucatorii de pe piete s-au asteptat mult timp ca Porsche, controlata de familia presedintelui Volkswagen, Ferdinand Piech, sa preia controlul Volkswagen, dupa ce anul trecut curtea suprema a Europei a anulat o lege germana care limita drepturile de vot ale actionarilor individuali la Volkswagen.
Porsche a inceput sa isi construiasca participatia la Volkswagen in 2005.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.