Auto 19 Iunie 2008 01:12
Fiecare masina noua trebuie sa aiba instalat obligatoriu a unui sistem de asistenta la franare (Active Brake System - ABS) si sa aiba “la zi” verificate sistemele de prevenire a coliziunii, potrivit unui Regulament de protectie a pietonilor votat de Parlamentul European
Utilizarea sistemului de siguranta activa de “asistenta la franare”, in combinatie cu modificarea cerintelor in materie de siguranta pasiva, va mari considerabil nivelul de protectie oferit. Din acest motiv, deputatii europeni considera ca prevederea instalarii obligatorii la noile autovehicule a sistemelor de asistenta la franare este o masura adecvata, insa acestea nu ar trebui sa inlocuiasca sistemele de siguranta pasiva performante, ci sa le completeze.

Totodata, regulamentul precizeaza ca autoritatile nationale trebuie sa refuze acordarea omologarii CE de tip sau omologarea nationala de tip pentru un model nou de vehicul echipat cu un sistem de protectie frontala care nu este in conformitate cu cerintele prevazute de regulament.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.