Auto 19 Iunie 2008 01:13
Galerie foto: Chevrolet Corvette ZR1 - Bolidul de 3,4 secundeInformatiile furnizate de GM cu privire la cea mai rapida masina a grupului, noul Corvette ZR1, vin in transe. Americanii au anuntat specificatiile masinii fara a da cifre concrete, dar iata ca acum s-au hotarat sa spuna tot

Noul ZR1, livreaza (oficial) 638 CP, iar acceleratia 0-60 mile/ora (0-96 km/h) se face in 3,4 secunde. Masina atinge 160 km/h in doar 7 secunde, iar sfertul de mila (esential pentru americani, cand vine vorba de performantele unei masini) este atins in 11,3 secunde, viteza de iesire fiind de 210 km/h. Viteza maxima este de 330 km/h.

Cum sunt posibile aceste performante?

Galerie foto: Chevrolet Corvette ZR1 - Bolidul de 3,4 secundeMotorului lui Corvette ZR1 este un V8 de 6,2 litri, supraalimentat cu un compresor. Puterea maxima furnizata este de 638 CP, adica peste 100 CP/litru, iar cuplul maxim are valoarea de 819 Nm.

Propulsorul este unul asamblat manual, toate componentele care suporta forte mari, cum ar fi pistoanele si vibrochenul fiind construite din aliaje foarte rezistente (si foarte scumpe). Sistemul de ungere este unul tip carter sec, specific motoarelor de curse. Asta inseamna ca nu exista baie de ulei ci doar un circuit de ulei sub presiune care lubrifiaza optim motorul.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.