Auto 20 Iunie 2008 01:00
Noul model Dacia va fi scos la vanzare anul viitor si va avea o motorizare ce dezvolta 133 de cai-putere. Dacia Logan

Producatorul de la Pitesti va lansa in 2009 un Logan Sedan sport cu aceeasi motorizare ca Renault Twingo Sport, adica 1,6 litri si 133 de cai-putere, a declarat pentru MEDIAFAX directorul de produs Sandero la nivel mondial, Sophie Albertus. "Anul viitor vom introduce pe Logan Sedan motorizarea de pe Renault Twingo Sport. Pe langa aceasta, Logan va avea si cateva modificari tehnice si de design, care sa evidentieze trasaturile sportive ale modelului", a spus Albertus, cu ocazia primului drive-test organizat de Dacia pentru modelul Sandero, eveniment desfasurat in Croatia.

De asemenea, constructorul are in plan montarea motorului de 133 de cai-putere si pe modelul Dacia Sandero, dar numai dupa ce il va introduce pe Renault Sandero comercializat pe pietele din Brazilia si Argentina.

"Romanii inca prefera variantele de caroserie in trei volume (sedan - n.r.), in timp ce in Brazilia si Argentina traditia arata ca hatchback-urile (doua volume cu cinci usi - n.r.) se vand mai bine. Din acest motiv avem aceasta strategie", a explicat Albertus.

Potrivit acesteia, Sandero va fi disponibil in cateva luni si cu instalatie de GPL (gaz petrolier lichefiat), dar numai pentru varianta de motorizare de 1,6 litri, care dezvolta 90 de cai-putere. Compania va analiza insa si oportunitatea introducerii unei astfel de instalatii si pe motorul de 1,4 litri, de 75 de cai-putere.

In momentul de fata, pe piata pentru modelul Sandero sunt disponibile doua variante de motorizari pe benzina, de 1,64 litri care dezvolta 75 de cai-putere si respectiv 1,6 litri si 90 de cai-putere. De asemenea, printre cele mai puternice motoare, de 90 de cai-putere si 105 cai-putere, se gasesc pe modelele Logan, Logan Pick-up si respectiv Logan MCV.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.