Aniversare speciala: 30 de ani si 300.000 de BMW-uri MPovestea succesului inregistrat de BMW M GmbH a inceput cu o serie limitatã. In 1978, compania, infiintata cu sase ani inainte ca BMW Motorsport GmbH, a prezentat un model de competitie, cu motor cu sase cilindri in linie - amplasat central -, ce avea sa fie utilizat in nou fondata competitie ProCar. Masina – este vorba de legendarul model BMW M1 - a fost fabricata cu scopul de a fi omologata in versiune de serie cu motorul de 277 CP. Automobilul cu doua locuri, care avea sa devina o legenda a fost cea mai rapida masina sport de serie a unui constructor german. 445 unitati BMW M1 a fost produse pana in 1981, una din acestea fiind proiectul Art Car creat de Andy Warhol.

Aniversare speciala: 30 de ani si 300.000 de BMW-uri MAlte modele incluse in gama cu incepere din 1984 au atins cote de piata foarte bune. A fost perioada in care s-a concretizat filosofia corporate BMW M GmbH, care este valabila si in prezent. Telul a fost sa se dezvolte automobile foarte performante care se pretau si pentru traficul cotidian si care sa fascineze prin estetica discreta si tehnologia tractiunii si a suspensiei, inspirata direct din lumea sportului cu motor. Aceasta a fost aplicata fara rezerve la primul BMW M5, cu motor cu 6 cilindri in linie ce dezvolta 286 CP. Gratie performantelor si designului discret, limuzina a fost foarte populara in randul oamenilor de afaceri.

Aniversare speciala: 30 de ani si 300.000 de BMW-uri MDupa doi ani, un nou model M a pus bazele pentru o noua categorie de automobile. BMW M3, prima generatie, a iesit in evidenta atat pe sosele, cat si pe circuite. A fost cel mai de succes model din categoria turismelor utilizat vreodata in motorsport, dar care a devenit si un mare succes comercial, intr-un interval relativ redus. 17.000 unitati BMW M3 din prima generatie au fost vandute. Pana in prezent, actuala generatie M3, care este disponibila in versiuni BMW M3 Coupe, BMW M3 sedan ºi BMW M3 cabriolet, are cea mai mare pondere in totalul volumului de vanzari BMW M GmbH.