Auto 21 Iunie 2008 01:58
Romanii s-au inghesuit sa-si comande modelul in cinci usi, desi test drive-ul abia s-a incheiat, iar varianta diesel nu este inca disponibila

Dacia primeste in fiecare zi circa 100 de comenzi pentru Sandero, potrivit datelor furnizate EVZ de companie. In total, romanii au comandat circa 1.600 autoturisme de la lansarea modelului in cinci usi, pe 3 iunie, si pana ieri. Livrarile vor incepe saptamana viitoare.

„Cifra este foarte buna, avand in vedere faptul ca test drive-ul abia s-a incheiat, iar clientii n-au avut pana acum informatii detaliate despre model. In plus, Sandero se vinde deocamdata doar in varianta pe benzina, iar romanii sunt conservatori in privinta variantei diesel, desi motorina a devenit mai scumpa decat benzina“, ne-a spus Constantin Stroe, vicepresedintele companiei.

Varianta diesel se va lansa la inceputul anului viitor, pana atunci fiind disponibile variantele in benzina de 1,4 litri 75 de cai-putere si 1,6 litri 90 de cai-putere. In 2004, la lansarea modelului Logan, producatorul auto a primit in primele saptamani un numar egal de comenzi cu cel inregistrat in aceasta perioada pentru Sandero.
„Sunt convins ca produsul se va vinde singur, acum suntem inca foarte la inceput“, ne-a spus Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia. Stroe a estimat pentru EVZ, inainte de lansarea Sandero pe piata romaneasca, ca vanzarile la acest tip de autovehicul vor ajunge la 50.000 de unitati pana la sfarsitul anului, echivalentul a 416 automobile pe zi. Cel mai ieftin Sandero costa 6.890 de euro, iar varianta Laureate 1,4 l, cea mai apreciata de specialisti, se vinde incepand cu 8.950 de euro.
In Marea Britanie, cu un an mai tarziu
Lansarea modelului Sandero pe piata britanica va incepe in 2010, cu un an mai tarziu decat era stabilit, se arata intr-un comunicat de presa al Renault, proprietarul Dacia. Decizia ar fi motivata de numarul mare de comenzi inregistrate la export, potrivit revistei britanice „Autocar“.

„Producatorul auto roman face fata cu greu comenzilor pentru noul model hatchback, astfel incat s-a decis intarzierea cu un an a productiei modelelor cu volan pe dreapta“, se arata in articol. Si Irlanda, Cipru si Malta sunt afectate. Dacia nu a transmis datele privind numarul de comenzi de pe alte piete decat cea romaneasca. Primele livrari se vor face din stocul de Sandero ajuns deja in parcurile dealerilor.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.