Auto 23 Iunie 2008 01:11
Editia speciala a noului model invie stilul anilor ’60. Pasionatii trebuie sa se grabeasca, pe piata vor fi doar 1.960 de exemplare

Porsche a dat nastere unei competitii aprinse intre automobilisti. Producatorul german a lansat in serie limitata noua versiune a modelului Boxster - RS60 Spyder. Astfel, impatimitii gamei trebuie sa se miste rapid daca vor sa devina proprietarii unui exemplar intrucat pe piata vor exista doar 1.960 de astfel de automobile.

Zeul vitezei
Numarul ales este o analogie la modelele Porsche din anii ’60. Atunci, prestigioasa marca a cunoscut gloria prin intermediul unui Porsche Type 718 RS 60. Modelul destinat competitiilor a fost manevrat fara greseala de „pilotul de casa“ al marcii, Hans Herrman, care si-a adjudecat primul loc la una dintre cele mai prestigioase curse de lunga durata - peste 12 ore - la Campionatul Mondial al Constructorilor din SUA, organizat in Florida.

RS60 Spyder nu e cu nimic mai prejos de modelul pe care il omagiaza, fiind un continuator perfect al versiunii cu doua locuri si motor central.

Platforma este preluata de la clasicul Boxster S, la fel ca si dimeniunile standard, valabile pentru toate modelele - 4.329 mm lungime, 1.801 latime si 1.295 mm inaltime. O alta asemanare o reprezinta timpul in care soferul poate ajunge de la 0 la 100 km/h - 6,1 secunde - si greutatea - 1.470 kg.

Motor insetat
Consumul de combustibil ramane ridicat. Masina este contraindicata plimbarilor prin oras, unde RS60 Spyder „inghite“ 16,3 litri de benzina pe o distanta de 100 de kilometri. Cu toate acestea, cumparatorul unui asemenea automobil este departe de cei pentru care conteaza cati bani dau pe carburanti. Cand ai in garaj o masina de serie si e stransa competitia cu „vedetele“ tipice - ocupate cu intalniri repetate in cafenelele din zona Dorobanti, casa in zona rezidentiala si jumatate feminina pe post de accesoriu tacut pentru locul din dreapta - nu iti bati capul cu asemenea detalii. Nici pretul, 74.201 de euro (valabil in retelele de comercializare din Germania), nu pare o problema, desi este cu 10.000 de euro mai mare decat cel al unui Boxster clasic.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.