Modelul Logan a fost lansat pe piata in urma cu patru ani (2004), iar vanzarile acestuia au depasit pana in prezent un milion de unitati la nivel global.

Dacia a lansat, la inceputul lunii iunie, modelul Sandero in Romania, acesta fiind al cincilea model al gamei Dacia, iar investitia specifica pentru fabricare se ridica la 147 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei. Gama Dacia cuprinde deja doua vehicule de persoane, Logan Sedan si Logan MCV, dar si doua vehicule utilitare, Logan VAN si Logan Pick-Up. In cursul acestui an, Dacia Sandero va fi, treptat, comercializata in Europa Occidentala, Turcia si Magreb.

Vanzarile totale ale Dacia au crescut cu 16,6% in primele cinci luni ale anului, la 103.423 unitati, desi au scazut cu 21,6% in luna mai, ajungand la 19.407 unitati, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, cand au fost comercializate 24.740 masini, conform datelor prezentate de grupul Renault.

Din totalul de 103.423 vehicule Dacia comercializate in primele cinci luni ale anului 2008, procentual, cea mai mare crestere a fost inregistrata pe segmentul vehiculelor comerciale usoare (LCV), fiind vandute cu 70,1% mai multe unitati in aceasta perioada (7.209 unitati) fata de rezultatele inregistrate in perioada similara a anului trecut (4.237 unitati). De asemenea, si vanzarile masinilor personale (PC) au inregistrat o crestere, de 13,9% in prima parte a acestui an, comparativ cu aceeasi data a anului trecut, ajungand la 96.214 unitati in 2008, comparativ cu 84.497 autovehicule vandute in aceeasi perioada a anului trecut.
Dacia a inregistrat si in primele cinci luni ale acestui an, cea mai mare crestere a vanzarilor din cadrul grupului Renault, de 16,6% fata de cresterea vanzarilor Renault (5,5%) , in timp ce vanzarile Renault Samsung Motors au inregistrat o scadere de 6%.