Volkswagen a prezentat ieri conceptul Golf Twin Drive cu care vrea sa se alature constructorilor ce mizeaza pe propulsia hibrida, ca tehnologie de viitor.

Volkswagen Golf Twin Drive - Se incarca la priza!In general, modelele hibride prezente deja in productia de serie mizeaza pe aportul unui motor electric, sustinut de baterii reincarcabile, dar si pe cel al unui propulsor clasic, cu ardere interna, care indeplineste doua functii foarte importante. In primul rand, la iesirile din oras si la acceleratii puternice, are rolul de a asigura propulsia (singur sau in paralel cu motorul electric) si de a oferi performnate decente, ca orice alta masina dotata cu motor conventional. Un alt rol foarte important este acela de a incarca bateriile care sustin motorul electric, astfel incat, in oras si in trafic aglomerat masina sa ruleze doar pe baza motorului electric, salvand astfel combustibil si reducand nivelul de noxe.

Volkswagen Golf Twin Drive - Se incarca la priza!Modelul prezentat de VW are avantajul ca dispune de un motor electric ce poate fi incarcat de la o banala priza de curent electric. Propulsorul electric furnizeaza o putere maxima de 82 CP si permite masinii sa atinga o viteza maxima de 120 km/h.