Auto 28 Iunie 2008 01:34
Producatorul suedez de masini Volvo va reduce aproximativ 2000 de locuri de munca la nivel mondial, pentru a face fata instabilitatii dolarului, cresterii preturilor la materiale si unei scaderi a afacerilor in America, scrie Financial Times

Volvo da afara 2000 de angajati Producatorul de masini detinut de Ford Motor a luat aceasta masura pentru a consolida reducerea de costuri care va reduce costul total cu 660 milioane de dolari. Volvo a raportat in primul trimestru din acest an pierderi dinaintea aplicarii taxelor, pierderi de 151 de milioane de dolari, fata 94 milioane de dolari anul trecut, cand venitul a fost de 4,6 miliarde dolari mai mare decat cel din anul curent care a fost de 4,2 miliarde dolari.

Pierderile au adaugat probleme Ford-ului, care ca si ceilalti competitori se confrunta cu o scadere a vanzarilor de masini in Statele Unite si renuntarea cumparatorilor la camionete si SUV. Volvo a fost lovit dur de deprecierea dolarului deoarece nu produce masini in Statele Unite, spre deosebire de constructorii de masini japonezi, coreeni sau germani .

Miliardarul investitor Kirk Kerkorian, care si-a extins participatia la Ford, doreste ca Volvo sa fie vandut si sa se concentreze mai mult pe business-ul sau central.

Principalul actionar al Ford,irk Kerkorian, detine 6,49% din titluri si a declarat ca doreste ca gigantul american sa se indeparteze de Volvo, companie achizitionata in 1999.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.