Auto 30 Iunie 2008 02:33
Registrul Auto Roman va renunta, de la 1 iulie, la taxarea pentru folia de securizare a cartii de identitate a masinilor noi, fapt ce va reduce timpul petrecut de soferi la registru, a declarat, potrivit NewsIn, purtatorul de cuvant al institutiei, Lorena Stroe

Potrivit reprezentantului Registrului Auto, este vorba de o procedura simplificata, solicitata de Uniunea Europeana, care va intra in vigoare de la inceputul lunii viitoare, folia de securizare urmand a fi aplicata in mod gratuit doar pe cartea de identitate a masinilor noi. Masura va determina insa o usoara crestere a pretului cartii de identitate a vehiculului la achizitionare.

"Este vorba de o suma modica, care ar putea trece direct in costul cartii de identitate, pentru ca omul sa nu mai vina de doua-trei ori la RAR. In ce ne priveste, in acest mod se reduce din timpul si din efortul cumparatorului", a precizat purtatorul de cuvant al Registrului.

RAR percepe, in prezent, 13 lei pentru pentru secretizarea cartilor de identitate in cazul masinilor noi. Cartea de Identitate a Vehiculului (C.I.V.) este documentul eliberat de Registru, care atesta dreptul de proprietate asupra vehiculului. Aceasta contine datele tehnice si de identificare ale vehiculului, iar folia de securizare se aplica dupa trecerea acestora in carte pentru a nu se putea interveni asupra lor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.