Noul model va fi comercializat in paralel cu varianta anterioara timp de aproximativ un an, iar in cateva luni va fi urmat de versiunea SportCoupe.

Importatorul marcii Seat intentioneaza sa comercializeze aproape 600 de modele ale noii variante Ibiza pana la sfarsitul anului 2008.

Aspectul noului Seat Ibiza este definit de noul concept „Arrow Design". Partea frontala nou proiectata si liniile clar conturate pe intreaga lungime reafirma caracteristicile dinamice si moderne ale vehiculului, in timp ce marea atentie acordata detaliilor pregateste si mai mult modelul spaniol pentru sosea. Vechiul model a fost lansat in Romania in 6.610 unitati, motiv pentru care va fi comercializat in paralel cu actuala versiune, pentru care au fost efectuate 35 de comenzi.

Citeste si:

Noul Seat Ibiza beneficiaza de avantajele noii platforme tehnice, avand atat ampatamentul, cat si ecartamentul mai mari, generand caracteristici aerodinamice superioare. In acelasi timp, Ibiza isi extinde parametrii de confort si de siguranta cu senzorii de parcare si proiectoarele cu functie cornering, precum si cu noul sistem de airbag-uri.

Greutatea redusa, motoarele eficiente si raporturile de transmisie reconfigurate, toate acestea contribuie la reducerea consumului de combustibil si a emisiilor. Toate versiunile cu motorizari pe benzina emit sub 160g CO2 / km, in timp ce intreaga gama de motorizari diesel mentine emisiile CO2 sub 120g/km.
Noua versiune a obtinut un punctaj excelent la testele de impact realizate de organizatia EuroNCAP: 5 stele pentru protectia pasagerilor, 4 stele pentru siguranta copiilor si 3 stele pentru protectia pietonilor.