Auto 7 Iulie 2008 02:29
Ford a prezentat primele poze si informatii despre Focus RS, cel mai sportiv model din gama Focus

Asteptat cu nerabdare de toti entuziastii pilotajului, noul Focus RS a fost prezentat oficial, inainte de debutul la Salonul Auto de la Londra. Dupa mai multe poze spion si dupa un "preview" oficial cu masina pe circuitul Nurburgring, Focus RS este prezentat acum in detaliu. Asta e un fel de spune pentru ca, chiar daca Ford da si cateva cifre referitoare la performante, spune ca dezvoltarea masinii continua, asa ca e posibil ca cifrele anuntate acum sa fie imbunatatite la produsul final.

Masina arata destul de mult diferit fata de Focus ST si se poate spune chiar ca designul face aluzii discrete la masinile de WRC, la aceasta impresie punctand spoilerele mari, prizele de aer supradimensionate, eleronul, difuzorul de aer si bosajele rotilor. Este un design care va atrage atentia cam in orice mediu, iar partea buna este ca aspectul este sustinut de performante.

Motorul este, la baza acelasi de pe Focus ST. Cu 5 cilindri, de 2,5 litri si supraalimentat, dar ca urmare a modificarilor suferite la nivelul electronicii, admisiei, evacuarii si turbinei dezvolta 300 CP, fata de 225 CP cat livreaza pe ST.

Cei 300 CP sunt chiar mai multi decat anunta Ford cu ceva timp in urma, cand afirma ca noul RS va avea 280 CP.

Inginerii Ford spun ca au luat un calcul un sistem de tractiune integrala pen RS, dar au ales in final ca masina sa fie una cu tractiune fata. Asta din doua motive. In primul rand, RS-ul este mai usor fara sistemul de tractiune integrala, iar in doilea rand modificarile operate trenului de rulare si in special puntii fata faca posibila transmisterea eficienta la sol a celor 300 CP si 410 Nm.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.