Incepand cu luna iulie, Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile se deplaseaza cu BMW 520d, unul dintre cele mai „curate” automobile premium, pus la dispozitie de Automobile Bavaria. Cu noxe sub cele din clasa sa, masina se vrea a fi un exemplu clar ca un motor puternic poate fi compatibil cu protectia mediului. Parteneriatul dintre companie ši Minister este valabil pana la finalul anului, cu posibilitatea de a fi prelungit.

Ministrul Attila Korodi considera ca "in Romania, ideea de limuzina te duce automat cu gandul la motoare de mii de centimetri cubi, sute de cai putere, zeci de litri de combustibil consumati la suta de kilometri si tone de noxe eliberate in atmosfera. Acest autoturism este un exemplu care dovedeste contrariul. El poate fi o alternativa la masinile pe care le folosesc in prezent oamenii de afaceri, directorii de companii sau demnitarii."

„Am facut aceasta propunere Ministerului Mediului, iar domnul Ministru a onorat-o, pentru a dovedi cat a avansat tehnologia destinata protectiei mediului.