Auto 8 Iulie 2008 17:08
Producatorul de masini sport Ferrari intentioneaza sa reduca emisiile de dioxid de carbon la jumatate pana in 2012 si lucreaza la dezvoltarea de masini hibride, a anuntat presedintele companiei, informeaza Wall-Street.

“Dorim sa reducem emisiile de CO2 cu 40% pana in 2012”, a declarat presedintele companiei Ferrari Luca Cordero di Montezemolo, pentru ziarul german Welt am Sonntag.

Oficialul a insistat asupra faptului ca orice viitor hibrid Ferrari ar fi in continuare "fundamental un Ferrari".

"In prezent lucram la dezvoltarea unui Ferrari, care va utiliza surse de energie alternativa, si care se va baza pe ceea ce facem noi in momentul de fata in Formula 1"
, a spus el, referindu-se la sistemul de reciclare a energiei cinetice (Kinetic Energy Recycling System), care este proiectat pentru a atrage energie in momentul franarii.

Un asemenea vehicul ar fi gata pentru a fi comercializat in anul 2015.

Intrebat despre probabilitatea ca pasionatii de masini sport puternice sa cumpere un Ferrari hibrid sau electric, seful celebrei masini de curse, a raspuns: "Da, desigur. Este cea mai buna masina sport din lume. Este inca in principiu un Ferrari".


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.