Auto 8 Iulie 2008 03:07
Consumul mare de carburant sau pretul ridicat de achizitie nu descurajeaza vanzarile masinilor de lux

Cum lupta pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon a devenit un laitmotiv in industria auto, cotidianul.ro va prezinta un clasament al celor mai putin poluante limuzine, realizat de The Money Channel.

In clasamentul primelor cinci dintre cele mai bine vandute autoturisme din segmentul F, cel al masinilor de lux din Romania, se afla modelele marcilor Mercedes-Benz, Audi, Lexus, Volkswagen si BMW. Topul cuprinde patru categorii, in functie de numarul de cilindri.

Cea mai putin poluanta limuzina, in clasamentul general, dar si in segmentul 6 cilindri, este BMW Seria 7 cu motorul diesel de 3 litri si 231 de cai-putere. Emisiile de CO2 sunt de 210 grame la suta de kilometri. Acest model este, de altfel, si cel care are cea mai mica putere comparativ cu masinile concurente.

Modelul S320 CDI al celor de la Mercedes ocupa locul secund in segmentul 6 cilindri si pozitia a treia la nivel general, cu 220 de grame de dioxid de carbon la suta de kilometri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.