Record de consum pentru Audi A4: 3,44 litri/100 km!Audi a vrut sa demonstreze potentialul motorului TDI (in versiunea de 120 CP) in ceea ce priveste consumul de carburant, asa ca a organizat o mica expeditie cu 11 modele A4 echipate cu acest propulsor. Soferii au fost selectati dintre cititorii reviste auto Auto Bild din Germania, ei fiind insotiti si de cativa angajati Audi.

Constructorul german si-a propus ca masinile participante la test (11 exemplare Audi A4 cu acelasi motor TDI de 120 CP si cu acelasi nivel de echipare) sa parcurga distanta Basel - Viena si inapoi cu un singur rezervor de motorina. Rezervorul masinilor este unul standard cu capacitatea de 65 de litri. Distanta insumeaza 1.650 km si fiecare echipaj a fost lasat sa aleaga ce metoda considera ca fiind mai economica.

Consumul oficial al acestui motor este de 5,1 l/100 km in regim mixt, emisiile de noxe fiind de 134 g/km. Era evident insa ca masinile din test trebuiau sa consume sensibil mai putin pentru a putea parcurge cei 1.650 km fara realimentare.