Auto 8 Iulie 2008 03:09
Berlina de clasa medie a celor de la Audi a reusit performante excelente la un test de consum

Record de consum pentru Audi A4: 3,44 litri/100 km!Audi a vrut sa demonstreze potentialul motorului TDI (in versiunea de 120 CP) in ceea ce priveste consumul de carburant, asa ca a organizat o mica expeditie cu 11 modele A4 echipate cu acest propulsor. Soferii au fost selectati dintre cititorii reviste auto Auto Bild din Germania, ei fiind insotiti si de cativa angajati Audi.

Constructorul german si-a propus ca masinile participante la test (11 exemplare Audi A4 cu acelasi motor TDI de 120 CP si cu acelasi nivel de echipare) sa parcurga distanta Basel - Viena si inapoi cu un singur rezervor de motorina. Rezervorul masinilor este unul standard cu capacitatea de 65 de litri. Distanta insumeaza 1.650 km si fiecare echipaj a fost lasat sa aleaga ce metoda considera ca fiind mai economica.

Consumul oficial al acestui motor este de 5,1 l/100 km in regim mixt, emisiile de noxe fiind de 134 g/km. Era evident insa ca masinile din test trebuiau sa consume sensibil mai putin pentru a putea parcurge cei 1.650 km fara realimentare.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.