Auto 9 Iulie 2008 03:19
Nu ai de ce sa alegi un Mercedes daca vrei sa te invideze „baietii“. Nu iti cumpara o astfel de masina daca esti singur si nu vrei sa apelezi la o agentie matrimoniala. Mercedesul nu e un moft, nici un „aspirator de femei“. Mercedes Brabus SV12 S Bitorbo e mai mult de atat. E cel putin 178.980 de euro, dar e si cel mai rapid coup GT din lume

Motorul - dezvoltat pe platforma CL600, dezvolta 730 de cai-putere la 5.100 rpm si un cuplu maxim de 1.320 Nm. Cei 12 cilindri in V au fost in asa fel prelucrati incat capacitatea initiala, de 5,5 litri, a crescut la 6,2 litri. Rezultatul: Brabus SV12 are cel mai puternic motor disponibil pentru sosele.

Sistemele aditionale au fost si ele imbunatatite fata de platforma CL600, pentru a sustine capacitatile motorizarii - intercooler-ul a fost redimensionat, sistemul de evacuare imbunatatit, ajutat de un catalizator metalic. Puterea motorului este transferata puntii spate printr-o cutie de viteze automata, in cinci trepte, „garnisita“ cu un diferential blocabil, construit special de Brabus.

Adversarii sai, la fel de elitisti - Bentley Continental GT, Aston Martin DB9 sau Maserati Grand Turismo -, vor fi spulberati printr-o simpla apasare a pedalei de acceleratie. SV12 este cel mai rapid model din clasa sa.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.