Auto 12 Iulie 2008 21:31
Model foarte apreciat de pasionatii vitezei, Elise are deja o cariera respectabila. Masina al carei motor nu difera cu nimic fata de unul obisnuit, de 1,8 litri, pe care il puteti avea cam pe orice compacta actuala reprezinta definitia cuvantului manevrabilitate, daca putem spune asa
Elise dispune de un motor obisnuit, preluat de la Toyota, care livreaza 135 CP. Nimic impresionant, dar asta nu e tot. Masina sta foarte bine la capitolul aerodinamicitate si mai ales la capitolul greutate. Elise cantareste doar 860 kg, iar acest lucru explica cum poate face fata, pe circuite, mai multor bolizi cu motoare foarte mari.

Lotus a pregatit insa un Elise si mai special, un model ecologic care a fost "usurat" de 32 kg. Poate nu pare foarte mult, dar asta reprezinta cam 3,7 procente din greutatea initiala a masinii. Din aceasta cauza este de asteptat ca masina sa accelereze mai bine decat modelul "greu", care oricum are nevoie de doar 6,1 secunde pentru a atinge 100 km/h.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.