Preluarea VW "se va realiza pas cu pas", a declarat miercuri directorul executiv al Porsche, Wendelin Wiedeking. Cumpararea unui pachet aditional de actiuni de 4,9% era necesara inainte ca Porsche sa obtina aprobarea din partea Comisiei Europene in vederea preluarii VW. Aceasta ceruse ca Porsche sa isi exprime clar intentia de preluare a VW.

Porsche doreste sa depaseasca pragul de 50% din numarul drepturilor de vot detinute in Volkswagen, dupa ce va avea si aprobarea autoritatilor antitrust.

In martie, Porsche a autorizat cumpararea unui pachet majoritar de actiuni la Volkswagen, investitia cifrandu-se la aproape 10 miliarde euro (15,5 miliarde dolari).

Landul german al Saxoniei de Jos, cel mai mare actionar al Volkswagen, a aratat in martie ca isi va pastra detinerea si ca va juca in continuare un rol activ ca partener al Porsche. Jucatorii de pe piete s-au asteptat mult timp ca Porsche, controlata de familia presedintelui Volkswagen, Ferdinand Piech, sa preia controlul Volkswagen, dupa ce anul trecut Curtea suprema a Europei a anulat o lege germana care limita drepturile de vot ale actionarilor individuali la Volkswagen. Porsche a inceput sa isi construiasca participatia la Volkswagen in 2005.