Auto 15 Iulie 2008 02:42
Mercedes SL 65 AMG Black Series - Mai puternic decat Ferrari EnzoMercedes continua seria modelelor speciale, mai bine zis extreme

De fapt, Black Series reprezinta versiunea extrema a ceva deja dus aproape de extrem. Constructorul german a lansat modelul SL 65 AMG Black Series. Multi ar fi probabil de parere ca un V12 biturbo, cu 612 CP este mai mult decat suficient pe un SL. Mercedes are insa alta parere, asa ca arata cu acest model ca se poate si mai mult.

Mercedes SL 65 AMG Black Series - Mai puternic decat Ferrari EnzoSL 65 AMG Black Series nu prea risca sa fie confundat cu nimic altceva. Designul este pur si simplu impresionant, masina fiind foarte joasa si semanand foarte mult cu una destina exclusiv circuitelor. Grile de aer imense, pasaje rotilor foarte evazate si eleronul retractabil sunt cateva din elemnetele care vor atrage atentia oricui.

Mercedes SL 65 AMG Black Series - Mai puternic decat Ferrari EnzoMasina dispune de acelasi motor V12 biturbo ca si modelul din care deriva, dar modificarile la admisie, evacuare, electronica si turbine au facut ca puterea maxima sa ajunga la 670 CP. Asta inseamna cu 10 CP mai mult decat are Ferrari Enzo si trebuie tinut cont ca SL 65 AMG Black Series este o masina "oficiala", nu una preparata de un tuner - asta daca ne referim la AMG ca fiind un departament din cadrul Mercedes.

Cuplul maxim al bolidului este de 1.000 Nm si este constant intre 2.200 rpm si 4.200 rpm. Mercedes spune ca aceasta valoare a fost obtinuta prin limitare electronica, cuplul maxim ce poate fi dezvoltat fizic de motor fiind la nivelul a 1.200 Nm.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.