Auto 15 Iulie 2008 03:32
Numele te previne. Iti creeaza asteptari. Maybach Exelero. Aproape pleonastic, excelenta e primul atribut care iti vine in minte. Si nu te inseli. Varful de lance al vestitului producator de automobile de lux a pornit de la o provocare si s-a concretizat intr-un model unicat, numai bun de plimbat
In plus, dupa trei ani de la lansare, Maybach Exelero a fost recent scos la vanzare pentru marele public. Care are de ales intre un intreg parc auto, cu modele de serie, sau Exelero, unicul model pentru care ar trebui sa scoata din buzunar cinci milioane de euro - pretul de pornire, echivalent costurilor de productie. Daca te incalzeste ca si rapperul Jay Z a fost fascinat de masina-concept si a folosit-o intr-un videoclip in 2006, si daca vrei exclusivitate, cumpara-l.

Amprenta germana
Povestea automobilului a inceput de la propunerea unei companii de fabricare a pneurilor. Reprezentantii Fulda au solicitat o masina-suport pentru testarea noii generatii de cauciucuri, care sa fie si un produs de marketing. Maybach a intrat in joc si s-a angajat sa construiasca un prototip corespunza tor. Astfel, in mai 2005, la Berlin, lumea automobilismului a fost surprinsa sa vada un coupé futuristic. Modelul unicat are „scheletul“ imprumutat de la limuzina Maybach 57 S, „a furat“ putin de la Mercedes si a fost desavarsit cu imbunatatiri executate de divizia AMG a aceluiasi constructor german.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.